ESET: cel de-al 50-lea premiu pentru excelenta in securitate

ESET, lider in protectia proactiva impotriva amenintarilor informatice, a anuntat ca a atins un record prin obţinerea celui de-al 50-lea premiu VB100 oferit de catre Virus Bulletin, un grup independent foarte respectat pentru testele comparative efectuate. ESET este prima companie care a atins pragul de 50 de premii.

Virus Bulletin a oferit primul premiu VB100 în 1998, si efectueaza mai multe teste comparative in fiecare an, schimband platformele de test intre Linux, Windows, Windows servers si Novell Netware. Pentru a putea folosi logo-ul VB100, un produs antivirus trebuie sa indeplineasca două conditii.

(1) Sa demonstreze ca detecteaza toti virusii “In-the-Wild” atat in timpul scanarilor on-demand cat si a celor on-access;

(2) Sa nu genereze rezultate de tip “fals pozitiv” atunci cand scaneaza un set de fisiere neinfectate.

De la primul premiu VB100 din anul 1998, produsele antivirus de la ESET au avut o rata de succes de peste 96% – cea mai mare rata din industrie. Majoritatea producatorilor de solutii antivirus au avut o rata de succes de 50-75%.

“Cu o rata de detectie excelenta si fara probleme cu rezultate de tip “fals pozitiv”, ESET a triumfat prin atingerea recordului de 50 de premii VB100,” a declarat John Hawes de la Virus Bulletin. “Procesul de instalare ESET s-a dovedit a fi rapid si eficient, iar lucrul cu scanner-ul in linie de comandă a fost o plăcere.”

ESET File Security for Linux – subiectul testarii din această luna – are la baza tehnologia ThreatSense® , un motor euristic avansat care face posibila detectia proactiva a amenintarilor de tip malware ce nu pot fi detectate nici de cele mai frecvent actualizate produse pe baza de semnături. Spre deosebire de abordările tradiţionale, soluţiile ESET decodeaza si analizează in timp real codul executabil, folosindu-se de un mediu emulat.

Permitand execuţia codului malware intr-o lume virtuală sigură, ESET poate face o detectie amanuntita chiar si a celor mai sofisticate si mai bine ascunse amenintari malware.

Sursa: Soft.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *