eRepublik obtine o finantare de 550.000 euro

Lumea virtuala eRepublik este primul site romanesc Web 2.0 care atrage finantare internationala.

eRepublik este un joc online de strategie multiplayer care combina un joc MMOG (Massive Multiplayer Online Game) cu facilitati de social networking intr-o lume virtuala care o imita pe cea reala si in care utilizatorii pot participa cu diferite roluri, de politicieni, de antreprenori, jurnalisti sau soldati.

Site-ul a fost fondat de romanul George Lemnaru, autorul conceptului, si Alexis Bonte, antreprenorul francez care a investit si in Trilulilu.ro.

eRepublik a anuntat acum o runda de finantare de 550.000 € pentru 11% din actiuni, evaluand asadar afacerea la 5 milioane €. Conform anuntului, este primul caz in care un start-up romanesc Web 2.0 primeste o finantare la care participa investitori privati (”business angels”) si antreprenori internationali.

Finantarea va permite lansarea versiunii 1.0 a jocului in aceasta toamna. eRepublik are la ora actuala 19.000 cetateni din 43 de tari si doreste sa ajunga la 140.000 pana la sfarsitul anului. Jocul este dezvoltat de o echipa de 15 oameni din Romania si Spania.

Sursa: eRepublik

Publicat în Web

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *