Epson va incepe productia in serie a noului display multifunctional LCD HVGA

 

Epson Imaging Devices Corporation (´Epson Imaging Devices´) anunta lansarea unui display multifunctional cu cristale lichide HVGA de 3,5 inci, care dispune de un invelis protector integrat (din sticla calita sau material acrilic) si un ecran tactil capacitiv.

Noul dispozitiv LCD beneficiaza de cea mai recenta tehnologie de vizualizare din unghiuri largi dezvoltata de companie: Photo Fine Vistarich Neo. Productia in serie a ecranelor va fi inceputa in luna aprilie 2009.

Odata cu transformarea dispozitivelor mobile in adevarate sisteme de procesare complexe, ca rezultat al cresterii functionalitatii si al diversitatii acestora, utilizatorii sustin o cerere in crestere de interfete care sunt usor de folosit si permit un control superior.

In acelasi timp, functionalitatea dispozitivelor mobile trebuie imbunatatita pentru a tine pasul cu ecranele mai mari si cu dezvoltarile tehnologice. In aceste conditii, a crea valoare adaugata inseamna a inventa noi linii de design care nu se regasesc in dispozitivele actuale. Printre ultimele tendinte, ecranele tactile au devenit tot mai obisnuite pe telefoanele mobile, playerele portabile si alte dispozitive mobile.

Epson Imaging Devices a dezvoltat un display LCD multifunctional care imbina un ecran tactil subtire, un invelis protector si un modul cu cristale lichide. Compania a pus deja bazele productiei in serie a noilor ecrane, programta sa inceapa in luna aprilie 2009. Primul model care va intra in productie va fi un ecran LCD HVGA de 3,5 inci destinat telefoanelor smart si dispozitivelor mobile. Mostre ale acestui model vor fi disponibile incepand din februarie 2009.

Ecranul tactil multifunctional LCD cu protectie integrata si ecran capacitiv ofera urmatoarele avantaje:

1. Vizibilitate sporita datorita adezivului optic aplicat pe intreaga suprafata de afisare, care permite atasarea unui ecran tactil fara a perturba calitatea imaginii.

2. Raspuns rapid si optiuni de atingere multipla datorita functiei integrate de control al ecranului tactil.

3. Design inovator, cu linii discrete, obtinut datorita integrarii structurale a invelisului protector.

 

 

 

        

Epson Imaging Devices continua sa dezvolte ecrane de inalta rezolutie si claritate, care pot fi folosite oriunde si in orice situatie si sa creeze aplicatii inovatoare pentru aceste dispozitive de afisare, venind in intampinarea nevoilor utilizatorilor.

Epson Imaging Devices a expus noile ecrane LCD in cadrul targului international FPD International 2008, desfasurat in perioada 29 octombrie – 31 octombrie in Pacifico Yokohama, Japonia.

Specificatiile ecranului LCD HVGA multifunctional de 3,5 inci cu invelis protector integrat si ecran tactil capacitiv:

 

Nume produs: Ecran LCD HVGA multifunctional de 3,5 inci cu invelis protector integrat si ecran tactil capacitiv

Dimensiunile ecranului: 8,9 cm/3,5 inci

Pixeli: 320(RGB) x 480

Tip: TFT din silicon amorf (a-TFT)

Mod de afisare: Transmisiv, Photo Fine Vistarich Neo

 

 

Rata de contrast: Direct – 1.000:1; ±30° – 650:1; ±80° – 100:1;

Unghi de vizualizare: Vertical – 160 grade (CR 100:1); Orizontal – 160 grade (CR 100:1)

Luminozitatea suprafetei: 400 cd/m2

Dimensiunea pixelilor: 156 ppi

Culori: Aprox. 16,77 milioane

Data de livrare a mostrelor: Februarie 2009

 

 

Sursa: www.epson.ro

Autor: Gabriel Florian

Un comentariu la „Epson va incepe productia in serie a noului display multifunctional LCD HVGA

  1. mimi sandu

    cand o sa intre si la noi pe piata..cred ca o sa mai asteptam ceva. oricum suna interesant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *