Epson realizeaza un controler USB cu soft integrat

Seiko Epson Corporation lanseaza pe piata o noua serie de controlere USB LSI cu software USN integrat, concepute pentru conectivitate ultra-rapida cu o gama variata de dispozitive.

Compacte, portabile si usor de folosit, dispozitivele de memorie USB pot fi conectate la un port USB pe aproape orice sistem de calcul, pentru a transfera rapid date. Fiind disponibile intr-o multitudine de forme si dimensiuni, popularitatea dispozitivelor de memorie USB a crescut tot mai mult, odata cu extinderea capacitatii de stocare si scaderea preturilor. Functiile USB sunt preluate tot mai mult si de echipamentele integrate. Cu toate acestea, dezvoltatorii de echipamente integrate au intampinat dificultati in adoptarea conexiunilor USB.

Noul cip S1R72U06 este a doua generatie a controlerului USB LSI S1R72U16 si dispune de software integrat pentru facilitarea conexiunii USB pe orice echipament. Noul controler este mult mai usor de utilizat si permite o conectivitate extinsa. Spre deosebire de modelul precedent S1R72U16, noul S1R72U06 suporta interfata seriala, putand fi conectate si dispozitve precum mouse-ul sau tastatura. In plus, cipul dispune si de rezonatori ceramici. Acum, chiar si dezvoltatorii de echipamente care nu stapanesc tehnologia USB pot integra cu usurinta conexiuni USB in dispozitivele integrate, datorita faptului ca noile LSI se pot conecta si pot controla procesoare din clasele de 8 biti si 16 biti printr-o interfata seriala UART sau SPI.

Lansarea unui model final echipat si cu un sistem de fisiere este programata pentru iarna anului 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *