Descarcarile ilegale ajuta industria muzicala si de software

Descarcarile ilegale nu fac rau industriei muzicale, arata un nou studiu.

Aproximativ o treime din consumatorii din Marea Britanie inteleg ce reprezinta descarcarea ilegala de muzica, insa jumatate nu sunt convinsi ca afecteaza destul de mult industria muzicala incat sa-i opreasca sa mai faca acest lucru.

Insa industria muzicala ar putea utiliza retelele peer-to-peer (P2P), unde melodiile sunt cel mai des impartite ilegal, pentru a crestere interesul ascultatorilor si astfel pentru a creste vanzarile.

Potrivit unui studiu realizat pe 1.000 de persoane, consumatorii nu se tem ca vor fi penalizati pentru descarcarea ilegala de muzica. Doar 6% se tem ca vor fi amendati, mai putin de 2% se tem ca ar putea fi monitorizati de furnizorul de servicii internet, iar 3% au declarat ca se tem ca furnizorul lor de internet le va sista oferirea serviciului.

Unu din 10 respondenti spune ca deseori descarca muzica pentru ca o poate obtine gratuit.In aceasi procent au declarat ca fac acest lucru deoarece doresc sa incerce muzica inainte de a o cumpara.

Studiul realizat de Tiscali a fost sprijinit de companii precum website-ul de muzica Drowned in Sound (DiS).

Multe persoane care descarca ilegal muzica fac acest lucru pentru a suplimenta muzica cumparata. 60% dintre respondentii Tiscali si 62% din utilizatorii DiS spun ca descarca ilegal muzica gratuita doar din cauza bugetului limitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *