Departamentele IT vor disparea in doi ani

Departamentul IT nu va disparea pana in 2013, ci cu doi ani mai devreme din cauza recesiuni, potrivit furnizorului Saas (software as a service) Nasster, care a prezis disparitia departamentului IT.

Recesiunea va accelera utilizarea Saas deoarece companiile incearca sa reduca pe cat posibil costurile. Asta inseamna o nevoie mai mica pentru management IT, a spus Charles Black, CEO al furnizorului de software gazduite Nasstar.

Acesta a prezis anul trecut ca aplicatiile web vor face ca departamentul IT traditional sa fie de prisos.

Acesta a spus anul trecut ca IT-ul devine o utilitate iar costul managementului va fi inlocuit pur si simplu de utilizarea software-lor pe Internet.

Insa Black a trebuit sa-si revizuiasca previziunea. “Previziunea a fost facut in martie 2008, insa de atunci economia s-a inrautatit. Acum ne aflam oficial in recesiune, iar indreptarea catre cloud computing a crescut considerabil deoarece companiile incearca sa reduca costurile fara sa fie nevoite sa afecteze efecienta. In aceste conditii cred ca departamentul IT va deveni de domeniul trecutului pana in 2011”, a precizat Black.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Victor Hanescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *