Dell, numarul 1 in lume la stocarea pentru sisteme deschise

In primul trimestru al anului 2008, Dell a ajuns sa detina, pentru prima oara, 20.4% din piata de stocare pe discuri pentru sisteme deschise si o cifra de afaceri de 422 milioane USD.

Cel mai apropiat competitor isi revendica 18.5% din piata si o cifra de afaceri de 384 milioane USD. Echipamentele externe de stocare controller-based Dell au inregistrat o crestere de 21% de la an la an, si Dell a reusit sa se claseze pe primul loc cu echipamentele SAN (Storage Area Network) iSCSI si sa aiba o cifra de afaceri dubla fata de cel mai apropiat competitor. Aceasta crestere demonstreaza consolidarea pe toate segmentele a produselor de stocare Dell pentru toate mediile de afaceri.

“Credem ca detinerea pozitiei de lider pe echipamentele externe de stocare (Windows/Linux) este semnificativa. Noi am investit enorm pentru a ne forma protofoliul actual de produse”, spunea Darren Thomas, vice president si general manager Dell Enterprise Storage. “Acest segment este in crestere rapida si ne-am propus sa fim un lider pe intreaga familie de sisteme de stocare, inclusive PowerVault, Dell/EMC si EqualLogic.”

Volumul de informatii digitale creste mult mai rapid fata de cresterea sistemelor de calcul iar cei care trebuie sa le administreze trebuie sa le stocheze in siguranta. Fie ca vorbim de informatie multimedia (audio, video, grafica), fie ca vorbim de mesagerie electronica sau partajarea informatiilor, volumul de informatii care necesita stocare atat in mediul de afaceri cat si la consumatorul casnic creste exponential.

Acest lucru ar explica, macar in parte, de ce Dell a livrat in trimestrul I peste 116 PB (petabytes) in echipamente externe de stocare pe discuri pentru servere Windows/Linux, reprezentand 95% din totalul de 122 PB in echipamente externe de stocare pe discuri livrate de Dell in fiecare trimestru. “Aceasta cifra a capacitatii de stocare este incredibila”, spunea Darren Thomas. Ca o comparatie, este estimat ca totalitatea materialelor tiparite de Academia din Statele Unite pentru biblioteci este de numai 2 PB.

Sursa: Genesis ( www.genesys.ro )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *