D-Link lanseaza WLAN 802.11n

 

Punctele versatile de Acces Dual Band, cu PoE, ofera latime de banda si raza de acoperire la o calitate superioara.

Optional, este disponibila carcasa speciala Plenum-rated (care in caz de incendiu nu emana gaze toxice).

D-Link anunta disponibilitatea primelor sale solutii 802.11n WLAN concepute special pentru piata companiilor mici si mijlocii (IMM). Punctele de Acces (AP-urile) wireless ofera un nivel superior de latime de banda si raza de acoperire, multiple moduri de operare, posibilitati flexibile de administrare si capabilitati Power over Ethernet (PoE).

La ora actuala este disponibila o versiune cu carcasa Plenum-rated pentru AirPremier® N Dual Band Access Point (DAP-2590). Aceasta ofera functii robuste, adaptate la cerintele IMM si este protejata de o carcasa de metal rezistent, pentru a respecta regulile stricte de protectie contra incendiilor, referitoare la amplasarea echipamentelor in zone cu aerisire.

De asemenea, in ultima parte a anului 2008 va fi disponibila versiunea non-Plenum-rated pentru Dual Band Access Point (DAP-2553), o solutie versatila pentru companiile in crestere, care cauta sa implementeze urmatoarea generatie de 802.11n Wireless Local Area Networks (WLAN). Este conceputa special pentru mediile din IMM-uri, oferind administratorilor de retea optiuni pentru dual band wireless LAN, sigur si usor de administrat.          

Pentru instalare avansata, ambele AP-uri D-Link® de mare viteza includ suport integrat 802.3af PoE, permitand montarea dispozitivului in locatii unde sursele de alimentare cu energie nu sunt usor disponibile.

Avand trei antene detasabile, ambele AP-uri noi ofera o raza de acoperire optima, cu niveluri maxime de semnal wireless de pana la 300Mbps* fie pe 2.4GHz, fie pe 5GHz wireless band. Avand in plus si suport pentru functii Wi-Fi Multimedia™ (WMM®) Quality of Service, ambele devin puncte de acces ideale pentru aplicatii de date, video si voce.

“Aceste noi AP-uri Wireless N ofera toate functiile avansate ale Seriei AirPremier, inclusiv multiple moduri de operare si capabilitati flexibile de administrare,” a declarat A.J. Wang, Chief Technology Officer, D-Link. “Sunt concepute special pentru IMM-urile care cauta avantajele unui punct de acces dual band selectabil, dar vor si compatibilitate cu variantele anterioare, 802.11a si 802.11g. Sunt ideale pentru montarea in interior, pentru ca ofera optional o carcasa Plenum-rated”, subliniaza Bogdan Mihalcea, Country Sales Manager D-Link Romania.

Pentru a contribui la mentinerea sigurantei retelei wireless, AirPremier N Dual Band Access Points suporta ambele versiuni, Personal si Enterprise, ale WPA si WPA2 (802.11i), cu suport pentru RADIUS server backend, si Microsoft Network Access Protection (NAP), ce restrictioneaza accesul in functie de identitatea PC-ului clientului si respectarea politicilor corporatiste. Alte masuri de siguranta includ: MAC Address Filtering, Wireless LAN Segmentation, Disable SSID Broadcast, Rogue AP Detection si Wireless Broadcast Scheduling.

Ambele puncte de acces wireless de clasa business sunt dotate cu multiple moduri de operare, cum ar fi AP, Wireless Distribution System (WDS), WDS with AP si Wireless Client, ca urmare pot fi configurate astfel incat sa optimizeze performanta retelei. De asemenea, pot fi configurate astfel incat sa se conecteze intre ele, oferind simultan si acces in retea pentru alti clienti.

 

 

Autor: Brodoceanu Maria

Sursa: www.dlink.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *