Cyber-infractorii Web 2.0

Cyber-infractorii nu doar ca utilizeaza noi tehnologii pentru a propaga cybercrime, dar se indrepta si catre ingineria sociala pentru a atrage victime.

Potrivit ultimului raport Trend Micro, primele sase luni din 2008 au inregistrat o crestere a amenintarilor web, dar si o scadere a adware si spyware.

Tool-urile si tehnologiile utilizate pentru crearea popularelor site-uri de social networking au devenit o mina de aur pentru cyber-infractori, a spus Trend Micro.

In martie, compania a descoperit ca mai mult de 400 de kit-uri phishing pentru generarea de site-uri phishing au tintit site-uri Web 2.0 de top din domeniul social networking, video sharing si VoIP.

Recent, o noua forma de e-mail phishing avertiza despre e-mail-urile phishing inainte de a incerca sa pacaleasca utilizatorii sa faca click pe un link catre un site fraudulos.

Spammerii, de asemenea, recicleaza vechile tehnici. In februarie, Trend Micro a investigat o incercare de voice phishung (“vishing”).

Mesajul vocal aparea ca unul convingator, cu toate link-urile ctre pagine legale, insa includea un numar de telefon fraudulos la care utilizatorii trebuiau sa sune pentru a-si reactiva contul, care in aparenta era suspendat.

In momentul in care sunau, acestia erau intrebati numarul cardului si Pin-ul, dezvaluindu-si astfel conturile phisherilor.

Sursa: Computer Weekly ( www.computerweekly.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *