Cum sa va securizati laptopul

Notebook-Hard-Drive-Recovery-Soft.roCe se intampla daca o persoana care “va vrea binele” va fura laptopul? In primul rand va ganditi la pozele care erau stocate in el el si pe care nu o sa le mai vedeti. In al doilea rand, daca era laptopul de serviciu, mai bine incepeti sa va ganditi la un nou loc de munca.

Dar nu diperati. Inca mai aveti o sansa, ce-i drept mica de a va recupera datele sau macar sa stiti ca datele stocate de dumneavoastra nu vor putea fi accesate de alte persoane.

Pentru acestea exista mai multe solutii software care va vor fi extrem de folositoare.

 

Software Recovery

Daca va fura un hot laptopul, puteti totusi sa va recuperati soft-ul care era instalat pe el.

Absolute Software’s Lojack for Laptops – 50 de dolari taxa anuala,

Brigadoon’s PC PhoneHome 30 de dolari pe viata,

Inspice’s Inspice Trace 30 de dolari taxa anuala,

XTool’s Laptop Tracker 40 de dolari anual,

zTrace Technologies’ zTrace Gold 50 de dolari anual.

Acestea sunt utilitare de urmarire ce se conecteaza periodic la un server si poate urmari locatia laptop-ului pe Internet si anunta politia locala pentru recuperarea acestuia. Absolute Software pretinde ca Lojack for Laptops poate supravietui pe un laptop chiar daca hotul reuseste sa reinstaleze cu succes sistemul de operare, reformateaza hard discul sau elimina hard discul.

 

Placute de identificare

Serviciile de recuperare raporteaza rate de recuperare cu 75 % mai mari pe obiectele insemnate.

Majoritatea oamenilor ce regasesc laptop-uri sunt cinstiti si prin oferirea de recompense pentru tag-uri, serviciul faciliteaza recuperarea acestora.

 

BitLocker

Acesta este un soft de criptare a discului. Editiile Windows Vista Enterprise si Ultimate includ o facilitate de criptare a drive-urilor, denumita BitLocker.

 

FileVault

Mac-urile vin insotite de propriul software de criptare, cunoscut sub denumirea de FileVault. Precum Window Vista BitLocker, acesta va securizeaza datele de pe disc de ochii indiscreti, in cazul in care acestia din urma reusesc sa va fure laptopul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *