Cum sa va protejati sistemul cand accesati WLAN-uri gratuite

Retea WiFiCand accesati Internetul dintr-o cafenea sau pub trebuie sa aveti invedere ca s-ar putea sa ramaneti fara date confidentiale. Netbookurile cu protectie insuficienta nu sunt singura sursa de pericol. Traficul de date este receptionat de hackeri, iar verificarea conturilor dumneavoastra de banca sau rezervarea de cazari cu ajutorul cartii de credit poate sa va strice destul de rau ziua. “Tinerii mai ales sunt exterm de interesati de netbookuri. In ciuda preturilor de achizitie foarte scazute, aceste dispozitive ofera tot ce ai nevoie pentru a naviga pe Internet. O problema pe care o au insa multe dintre ele este protectia antivirus, deoarece ele nu ofera solutii de securitate de calitate, fapt care duce ca utilizatorii sa fie aproape neprotejati de atacuri.” spune Ralf Benzmüller, Manager al Laboratoarelor G Data Security.

Sase sfaturi de vacanta de la expertii in securitate:

1. Nu utilizati servicii de online banking sau nu efectuati achizitii online dintr-un Internet cafe, un terminal public sau utilizand un WLAN gratuit.

2. Dupa utilizarea serviciilor oferite de Internet cafe-uri sau de terminale publice, stergeti fisierele rasfoite, istoria stocata de browser si cookie-urile.

3. Nu uitati sa dati „log off“ daca v-ati logat pe un site Web ca utilizator inregistrat. In caz contrar, urmatorul utilizator va va putea accesa contul.

4. Pentru a trimite felicitari de vacanta, ar fi bine sa va faceti un cont special de email inainte de calatorie, de exemplu pe yahoo.com.

5. Multe aplicatii de Internet, precum browserele sau clientii de email clients sunt denumite generic “Portable Apps” si pot fi lansate fara o instalare laborioasa direct de pe un stick USB. Un punct de contact pentru aplicatii „portabile“ de acest tip este www.portableapps.com

6. Ca o alternativa la WLAN-uri: utilizati un card UMTS, care, chiar daca este scump, presupune mult mai putine riscuri pentru utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *