Cum sa realizati rapid palete de culori in Webdesign

WebdesignUnul dintre cele mai dificile aspecte pe care o echipa de creatie webdesign il are de confruntat in realizarea unui site Web este alegerea culorilor. In prezent, exista foarte multi web designeri talentati care nu stiu sa aleaga o paleta de culori buna pentru web. Acest lucru cere ore de analiza si confruntari. Problema apare atunci cand acest timp nu exista si trebuie gasita rapid o solutie si este si mai pregnanta atunci cand nu exista experienta necesara pentru a crea palete de culori placute si care sa reprezinte site-ul.

Exista totusi o solutie la indemana si anume unelte pentru generarea paletelor de culori.

 

1. http://wellstyled.com/tools/ – Aceasta unealta iti o serie de culori cu care sa incepi, urmand apoi sa definesti o schema de culori, monocromatica, complementare, etc.

2. http://www.colormatch.dk/ – Aceasta este o unealta simpla si fara prea multe functii ametitoare. Esteideala pentru a genera idei de culori rapide. Nu trebuie decat sa va alegeti o culoare si o intreaga paleta de culori este generata.

3. http://slayeroffice.com/tools/color_palette/ – Reprezinta o unealta care utilizeaza 2 culori pe care le uneste printr-o serie de variatii, pentru a crea un spectru de culoare monocromatic.

Aceste unelte reprezinta doar o mica parte dintre uneltele on-line de generare a paletelor de culori. Mai puteti incerca si

http://kohaistyle.com/scripts/quickcolor

http://www.easyrgb.com/harmonies.php

http://www.stcsig.org/usability/topics/colorblind.html

http://color.twysted.net

http://www.coolhomepages.com/cda/color

http://dev.sessions.edu/ilu/ilu_1.html

http://www.technetguru.com/design

http://www.mundidesign.com/webct

http://graphicdesign.about.com/library/color/blweb2.htm

Un comentariu la „Cum sa realizati rapid palete de culori in Webdesign

  1. mihai bondarescu

    Pretioase informatiile si apreciez articolul. Pe viitor daca se poate sa inserati mai multe articole care tin de acest topic. multumesc. mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *