Cosmote vrea sa reduca fraudele din roaming

Cosmote Romania, al treilea operator local de telecomunicatii mobile, va implementa o solutie software care va reduce fraudele pe segmentul convorbirilor in roaming, dupa cum a anuntat astazi compania.

Reducerea fraudelor pe segmentul comunicatiilor in roaming va fi posibila prin introducerea standardului Near Real Time Roaming Data Exchange (NRTRDE) cu ajutorul solutiei informatice Comptel Roaming Management Solution, dezvoltata de compania suedeza Comptel.

“Acest standard este promovat la nivel european de catre Asociatia Operatorilor GSM (GSMA) si a fost special conceput pentru a proteja clientii companiilor de telefonie mobila, prin diminuarea perioadelor in care frauda de roaming poate avea loc fara sa fie depistata”, se arata in comunicatul de presa al Cosmote.

Fraudele de roaming pot aparea atunci cand un infractor exploateaza intarzierea raportarii datelor de trafic dintre reteaua vizitata si reteau gazda, prin efectuarea unui volum semnficativ de apeluri ilegale.

GSMA a recomandat tuturor furnizorilor de telefonie mobila sa implementeze solutii compatibile NRTRDE pana la 1 octombrie 2008, pentru a preveni cresterea incidentelor fraudelor de roaming.

Sursa: Cosmote ( www.cosmote.ro )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *