Contract de colaborare intre Euroweb Romania si ZTE Corporation

Euroweb Romania anunta semnarea unui nou contract cu producatorul de echipamente de telecomunicatii ZTE, dupa precedentul din 2005, cand Euroweb a achizitionat o structura complexa SDH pentru echiparea retelei nationale de fibra optica a companiei la nivelul multiplu STM-16. Noua colaborare presupune achizitionarea de catre Euroweb a unei serii de echipamente necesare cresterii capacitatii retelei proprii nationale SDH la multiplu de STM-64.

„In 2005 incepeam colaborarea cu ZTE Corporation propunandu-ne extinderea retelei proprii In 14 resedinte de judet din Romania”, declara Laurentiu Stan, Director General al Euroweb Romania S.A.

„Astazi infrastructura Euroweb acopera mai mult de 75% din cele mai importante orase din Romania, iar proaspata intrare a companiei Memorex AG In grupul Invitel International din care si noi facem parte, ne-a oferit acces la una dintre cele mai extinse infrastructuri de comunicatii din Sud-Estul Europei. Anul acesta am decis cresterea capacitatii retelei nationale SHD la N x STM-64., creand astfel noi avantaje competitive pentru pastrararea si consolidarea pozitiei de principal furnizor de Internet si transmisiuni de date in cadrul segmentului wholesale si business-to-business.”

Produsele de transmisiuni de date ale ZTE includ echipamentul SDH/MSTP (platforma de transmisiuni Multi Service), de asemenea echipamentul DWDM, care este deja prezent in peste 40 de tari. In 2002, echipamentul SDH al ZTE a fost pentru prima data lansat in Europa, mai exact a acoperit reteaua nationala de fibra optica a Poloniei.

In 2005, ZTE a castigat un contract pentru furnizarea fibrei optice DWDM pentru reteaua nationala a Cabletel, Bulgaria si de asemenea a semnat contractul cu Euroweb Romania, contrubuind in acest fel la extinderea retelei de fibra optica din Romania. 2008 a adus deja importante colaborari pentru ZTE pe piata europeana, dintre care de mentionat sunt proiectul national de IPTV din Belarus si dezvoltarea retelei 3G din Romania. Toate aceste realizari au pozitionat ZTE ca fiind lider international In furnizarea echipamentelor de transmisiuni de date.

ZTE Corporation este cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii si solutii wireless din China, specializat in solutii pentru retelele operatorilor de telecomunicatii la nivel mondial. Compania produce echipamente pentru retele de telecomunicatii fixe si mobile, pentru retele optice si de date si pentru retele inteligente si de ultima generatie.

Sursa: Euroweb Romania

Autor: George Calinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *