Conficker inca este cea mai depistat malware

Conficker-Kido-Downadup-Soft.roSistemul de depistare si raportare a continutului de malware, ESET ThreatSense.Net, a indicat ca cel mai mare numar de detectii centralizate in luna aprilie (8,70%) a fost inregistrat de clasa de amenintari informatice definita drept Win32/Conficker.

Acest vierme informatic de retea s-a propagat initial prin exploatarea unei vulnerabilitati descoperite recent in sistemele de operare Windows. In functie de varianta, viermele se poate de asemenea raspandi prin intermediul fisierelor share nesecurizate sau prin intermediul dispozitivelor de stocare portabile, exploatand facilitatea Autorun care este in acest moment activa in sistemele de operare Windows (Microsoft a anuntat ca nu va mai activa standard aceasta functie in Windows 7).

Urmatoarea pozitie in lista este ocupata de Win32/Agent (cu 3,51%). ESET clasifica generic acesta familie de amenintari informatice pentru ca ea se refera la numerosi componenti ai unei familii malware extinse, ai carei membrii au functionalitati programate de sustragere a informatiei de pe PC-urile infectate.

Win32/TrojanDownloader ocupa pozitia numarul 5 in aprilie, fiind depistat in 1,03% din cazuri. Denumirea descrie o familie malware utilizata pentru descarcarea si instalarea ulterioara de alte componente malitioase pe computerul infectat, incluzand recent depistatii Win32/TrojanDownloader.Wigon si Win32/TrojanDownloader.Swizzor.

Un comentariu la „Conficker inca este cea mai depistat malware

  1. ady marokanu

    sunt admin la o firma si ma tot intoxica viermele asta. marea problema vine de la utilizatori. dar nu poti sa-i lasi fara acces

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *