Competitie mondiala IBM castigata de un roman

In cadrul evenimentului “Academice si Solutii IBM “, organizat de IBM Romania la Timisoara, acestia au anuntat ca unul dintre castigatorii competitiei de prestigiu IBM John Backus este dr. Ing. Radu Marinescu, conferentiar universitar in cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnica din Timisoara.

Premiul IBM John Backus este oferit de catre compania IBM in memoria omului de stiinta John Backus (1924 – 2007). El a fost fondatorul limbajului FORTRAN, primul limbaj de programare de nivel inalt structurat si al limbajului de programare functional FP.

Competitia IBM John Backus s-a desfasurat pe parcursul a doua etape. Nominalizarile au fost facute de catre sefii de catedra din cadrul facultatii unde cadrul didactic nominalizat isi desfasoara activitatea.

Premiul IBM John Backus a fost castigat in 2009 de catre doua cadre didactice universitare, care in opinia comitetului de jurizare au contribuit semnificativ la cresterea productivitatii programatorilor prin limbaje, tehnici de optimizare, instrumente, metodologie sau alte tehnici. Cei doi castigatori vor participa la doua vizite de lucru pe parcursul a doi ani in Laboratoare IBM de cercetare.

Radu Marinescu este conferentiar la catedra de Stiinta si Ingineria Calculatoarelor, in cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara. Este de asemenea presedintele Grupului de cercetare LOOSE. In prezent, domnul Marinescu preda cursurile de „Fundamente de Inginerie Software”, „Proiectarea Avansata Orientata Obiect”, „Asigurarea Calitatii Software”.

In anul 2006, dr. ing. Marinescu a primit de asemenea premiul IBM Eclipse Innovation Award, pentru imbunatatiri aduse platformei Eclipse (inCode), perfectionari care ajuta programatorii in detectarea in timp real a problemelor de proiectare si defectelor codului sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *