Companiile de IT din Vestul tarii sunt specializate in servicii de dezvoltare web

Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software, Filiala Timisoara a realizat recent in cadrul proiectului Phare CBC „Software pentru IMM-uri Competitive”, un proiect de cercetare asupra industriei IT din Regiunea Vest a Romaniei in scopul promovarii mediului tehnologic si de afaceri din Regiunea de Vest a Romaniei.

Din rezultatele proiectului a reisit ca multe companii IT din vestul tarii si-au inceput dezvoltarea in primii ani dupa 1989. Industria IT romaneasca nu ar arata la fel fara reprezentantii sai de seama din aceasta parte a tarii: nu vorbim aici doar despre companiile multinationale cat si despre firmele locale care s-au dezvoltat si au ajuns varfuri de lance ale sectorului in Romania.

Proiectul de cercetare s-a desfasurat in perioada decembrie 2008-februarie 2009, avand ca obiectiv realizarea unui director care sa includa companiile IT din regiune cu accent pe serviciile oferite, precum si publicarea unor povesti de succes ale firmelor dezvoltatoare de aplicatii software din judetele Timis, Caras-Severin si din regiunea transfrontaliera Romania-Serbia. Astfel, s-a identificat un numar de 270 de companii active in domeniul dezvoltarii de aplicatii software la nivelul celor doua judete si un numar de 25 de povesti de succes care indica un nivel avansat al dezvoltarii industriei software din regiune.

Conform studiului, companiile IT din judetele Timis si Caras-Severin ofera in principal servicii de dezvoltare aplicatii web si aplicatii business, in detrimentul jocurilor, driverelor pentru diverse componente si mediilor de functionare (tip desktop environment).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *