Close-up: Noul sistem de operare Windows

Nu aruncati inca mouse-ul, insa urmatoarea versiune a sistemului de operare Microsoft Windows va permite controlul computerelor utilizand tehnologia screen touch.

In cadrul conferintei All Things D, Bill Gates si Steve Ballmer au facut o prezentare sumara a noii oferte.Noul sistem de operare este asteptat sa ajunga pe piata la inceputul lui 2010. Microsoft spera ca Windows 7 va avea o primire mai buna decat Windows Vista, care a fost in general ocolit de companii, inregistrand totusi un numar de 150 milioane de unitati vandute.

Noua interfata fingertip va permite utilizatorilor sa mareasca si sa micsoreze fotografii, sa urmareasca rute pe harti, sa deseneze imagini, sa schime documente si sa aleaga aplicatii.

“Modul de interactiune cu sistemul sa va modifica dramatic”, a spus presedintele Microsoft, Bill Gates. “In prezent aproape in totalitate interactiunea este una tastatura-mouse.”

Gates, care isi va reduce formal atributiile in cadrul Microsoft, incepand cu 1 iulie, a mai spus ca l-a sustinut pe seful executiv Ballmer in licitatia pentru preluarea Yahoo.

Ballmer a dezvaluit ca Microsoft se afla inca in discutii cu Yahoo pe tema unui parteneriat prin care sa concureze cu Google in domeniul publicitatii pe internet.

Sursa: Bignewsnetwork ( www.bignewsnetwork.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *