Clearwire – un nou gigant in WiMAX

Clearwire Corporation si Sprint Nextel Corporation au anuntat semnarea unui acord final ce prevede reunirea operatiunilor lor de afaceri in domeniul accesului wireless la Internet in banda larga, la nivel de generatie urmatoare, pentru a fonda o noua companie de comunicatii wireless.

Noua companie, care va fi numita Clearwire, se va concentra pe accelerarea implementarii primei retele de WiMAX mobil la nivelul intregului teritoriu al Statelor Unite, oferind astfel o experienta unica de acces mobil la Internet in banda larga utilizatorilor individuali, companiilor mici, mijlocii si corporatiilor, organizatiilor de siguranta publica si institutiilor din domeniul educatiei. Noua companie Clearwire estimeaza ca va imbunatati considerabil viteza si modul in care utilizatorii vor beneficia de tot ceea ce are de oferit Internetul, acasa, la birou si in miscare.

Sprint si Clearwire au anuntat ca alte cinci companii ce detin pozitii de lider in domeniul inovatiei tehnologice, continutului si comunicarii – Intel Corporation prin Intel Capital, Google Inc., Comcast Corporation, Time Warner Cable Inc. si Bright House Networks – au fost de acord sa investeasca 3,2 miliarde de dolari in noua companie.

Investitia realizata de acesti cinci investitori strategici se va baza pe un pret-tinta de 20 USD per actiune din pachetul de actiuni comune al Clearwire, ce pot fi supuse unei ajustari dupa inchidere. Pretul per actiune poate oscila intre un varf de 23 USD pe actiune si o baza de 17 USD pe actiune. In plus, Trilogy Equity Partners, condusa de veteranul sectorului wireless John Stanton, va investi direct in actiunile comune ale noii companii Clearwire.

WiMAX mobil este o tehnologie standard wireless in banda larga, conceputa pentru a opera mult mai rapid decat retelele 3G existente la ora actuala. Data fiind integrarea cipseturilor WiMAX in laptop-uri, telefoane, dispozitive PDA, dispozitive mobile de acces la Internet si electronice de larg consum, tehnologia WiMAX mobila va permite utilizatorilor acces wireless la o multitudine de aplicatii multimedia, cum ar fi video-conferinte, continut video inregistrat, jocuri, fisiere de date de dimensiuni impresionante si multe altele – in orice punct din zona de acoperire a retelei.

Sursa: Mmd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *