Citrix x lanseaza proiectul Kensho pentru virtualizare

 

 

Citrix prezinta in avanpremiera tehnologia aplicata in cadrul Proiectului Kensho pentru dezvoltarea si instalarea echipamentelor pentru masini virtuale.

 Kitul anuntat pentru prima data la inceputul acestei veri, ofera un set de instrumente multi-hypervisor proiectat pentru a permite managerilor IT si vendorilor sa creeze aplicatii enterprise portabile.

Dupa finalizarea acestui proces, aplicatiile pot fi importate si rulate prin intermediului XenServer de la Citrix, dar si prin mediile virtuale Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V si VMware ESX.

Desi firma considera anuntul ca fiind un “preview”, Kensho a fost lansat astasi sub licenta publica (open source sub licenta Lesser General Public Licence (LGPL). Specialistii Citrix se asteapta ca aceasta lansare sa accelereze adoptarea ca standard a tehnologiei Distributed Management Task Force (DMTF) Open Virtualisation Format (OVF).

In prezent Proiectul Kensho poate fi utilizat pentru a utiliza echipamente virtuale portabile in format OVF cu XenServer si Hyper-V. De asemenea Citrix a decis sa ofere ca si software open source componentele proiectului si implementarea profilelor DMTF System Virtualisation, Partitioning and Clustering pentru XenServer. Citrix a anuntat totodata si parteneriatul cu rPath pentru a sprijini dezvoltarea echipamentelor OVF. Pentru inceput va sprijini EC2 de la Amazon.

Tehnologia proiectului Kensho este disponibila pentru download gratuit in sectiunea Citrix Developer Network.

 

 

Autor: Radulescu Mihaela

Sursa: www.genesys.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *