Cipurile care stocheaza datele un miliard de ani

Nu stiu cat de relevanta este o memorie care stoceaza date un miliard de ani. Cu siguranta ca nu o sa avem nevoie de ele atat de mult timp. Cercetatorii au demonstrat o forma de memorie de arhiva ce utilizeaza nanotuburi de carbon, care teoretic ar putea stoca un trilion de biti de date pe inch patrat pentru un miliard de ani.

Aceasta tehnologie ar putea fi usor incorporata in sistemele de azi de procesare din siliciu si ar putea fi disponibila in urmatorii doi ani.

Cercetatorii de la Lawrence Berkeley National Laboratory din cadrul US Department of Energy si de la Universitatea California au spus ca noua tehnologie poate potential stoca de mii de ori mai multe date pe un inch patrat de spatiu dacat cipurile actuale.

Memoria capsula poat fi utilizata pentru stocarea datelor de arhiva cu o densitate a informatiei de un trilion de bits per inch patrat si o stabilitate termodinamica care asigura pastrarea datelor un miliard de ani.

Mai mult, deoarece sistemul este natural inchis ermetic, acesta isi asigura propria protectie impotriva contaminarii ambientale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *