Cip-ul care va opri pirateria software

Fondatorul Atari a afirmat ca un nou cip, care va fi inclus in aproape toate placile de baza ce vor apare pe piata, va opri pirateria de jocuri.

Tinand un discurs la conferinta anuala Management Access Conference organizata de Wedbush Morgan Securities, fondatorul companiei Atari, Nolan Bushnell, a declarat ca pirateria jocurilor va fi in curand istorie, datorita unui nou cip.

Bushnell a afirmat ca exista un cip de criptare, numit TPM, care va fi inclus in placile de baza din majoritatea sistemelor care apar acum pe piata. Bushnell s-a referit la acest cip ca fiind “stealth”, adica includerea lui nu va fi facuta publica.

Acest cip va permite realiatorilor de jocuri sa le cripteze pe acestea cu o cheie privata verificabila, dar care nu “nu poate fi sparta de cei de pe internet sau prin dezvaluirea vreunei parole”, permitand extinderea puternica a pietei in zone unde pirateria software reprezenta o problema pana acum.

Conform lui Bushnell, cip-ul respectiv nu va opri pirateria de muzica si filme, deoarece “cat timp poti sa-l vezi si sa-l auzi, poti si sa il copiezi”, dar “la jocuri este altceva, deoarece acestea sunt foarte integrate cu codul”.

Daca acest lucru o sa se intample, mai mult ca sigur vor aparea si solutii care vor combate acest impediment. Sa nu uitam ca pe piata din romania se mode-aza la greu consolele de jocuri, iar DRM-ul nu mai reprezinta de mult un obstacol.

Sursa: Gamesindustry ( www.Gamesindustry.biz )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *