China restrictioneaza accesul la Facebook

Marti dimineata, Wall Street Journal a sugerat ca membrii Facebook din China au avut dificultati in accesarea site-ului, dar se presupunea ca vina o poarta anumite probleme tehnice.

„Suntem dezamagiti sa aflam ca utilizatorii nostri din China au dificultati in accesarea Facebook. Nu am facut nicio modificare la site-ul nostru care sa genereze probleme de acces si urmarim aceasta problema”, au spus reprezentantii retelei de socializare.

Utilizatorii din China ai Twitter, dintre care multi sunt emigranti aflati acum in Statele Unite si Europa, au oferit insa o imagine care ridica suspiciuni. „Facebook este blocat in China”, a spus unul dintre ei, marti seara.

„Sunt in reteaua China Netcom si am aceeasi problema cu IP-urile Facebook, asa ca nu este numai o problema a China Telecom”, a spus un alt utilizator Twitter, raspunzand teoriilor conform carora problemele Facebook ar fi legate de furnizorii de servicii internet.

Oricum, Rick Martin, de la CNET China, a precizat ca accesul la retea „se deschide si se inchide”, dar „nu pare a fi blocat”. La un ping facut de Martin, s-a obtinut „un rezultat neobisnuit” – 30% dintre pachete se pierd. „Acest lucru reflecta comportamentul despre care vorbesc – uneori functioneaza, alteori nu”, a spus el.

CNET News.com nu a confirmat, deocamdata aceasta afirmatie, din partea Facebook.

Sursa: CNET News ( www.cnet.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *