China cenzureaza accesul la internet pe durata Jocurilor Olimpice 2008

China va cenzura serviciile de internet pentru jurnalistii aflati la Beijing pentru Jocurile Olimpice, a precizat un oficial chinez, transmite presa internationala

 

“In timpul Jocurilor Olimpice, noi vom furniza un acces la internet suficient pentru jurnalisti”, a indicat Sun Weide, purtator de cuvant al comitetului de organizare a Olimpiadei de vara.

 

Dar el a confirmat ca jurnalistii nu vor avea acces la pagini sau site-uri continand informatii asupra miscarii spirituale Falungong, care este interzisa in China.

 

Mai mult, jurnalistii care au ajuns deja in China raporteaza ca accesul la astfel de informatii este oprit, iar autoritatile chineze afirma, drept raspuns, ca nu au spus niciodata ca accesul la internet va fi total, dupa ce initial au incercat sa dea vina pe site-urile in cauza ca ar avea probleme tehnice.

 

Situatia este ingrijoaratoare, mai ales ca, in urma cu doua saptamani, Jacques Rogge, afirma pentru France-Presse ca “pentru prima data, mass-media straina va putea raporta liber si va putea publica in mod liber din China”.

 

Agentia de presa AP precizeaza ca aceasta politica de blocare a site-urilor face dificila obtinerea de informatii pentru jurnalisti., in mare parte informatii legate de drepturile omului.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *