China cel mai mare producator de malware

malwarePotrivit unui specialist in securitate din Beijing, pe fondul actualei crize economice, profesionistii IT din China intra in lumea intunecata a cybercrime-ului.

In cadrul conferintei de securitate CanSecWest de saptamana trecuta, Wei Zhao, CEO al Knownsec, o companie de securitate din Beijing, a subliniat ca deoarece multi lucratori chinezi trec printr-o perioada dificila, business-ul creste in industria cybercrime.

“China nu este doar o fabrica mondiala de malware, cu este cea mai mare fabrica modiala de malware”, a mai spus Zhao.

Lovita de recesiunea globala, economia Chinei, companii tehnologice precum Intel, Motorola si Lenovo au disponibilizat toati angajati in ultimele luni.

Hackerii chinezi se axeaza pe software hacking care ruleaza pe desktop si nu pe servere, deoarece piata underground plateste bani multi pentru bug-uri client-side, care sunt deseori folosite pentru a instala software malitioase pe milioane de desktop-uri.

Hackerii au reusit cu succes sa lanseze atacuri ample impotriva unor programe precum RealPlayer si Adobe Flash, insa au atacat si programe chinezesti precum Xunlei, QQ si UUSee.

In prezent, China are un numar estimat de 250 milioane utilizatori de computere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *