CE realizeaza o baza de date despre infractori

Comisia Europeana a anuntat ca intentioneaza sa mareasca schimbul international de date privind infractorii, ajutand statele sa imparta informatiile despre infractori inregistrate in bazele de date nationale.

Comisia a stabilit European Criminal Records Information System, care va utiliza arhitectura generala a schimbului electronic de informatii si va stabili bazele pentru dezvoltari IT ulterioare pentru conectarea sistemelor de inregistrari.

Pana la inceputului anului 2009 va fi creat softrware-ul pentru interconectare. Acesta va furniza unelte tuturor celor 27 de state membre ale Uniunii pentru schimbul de informatii, ajutandu-le sa depaseasca diferentele sistemelor legale, lingvistice si alfabetice.

Comisia a precizat ca “mecanismele actuale nu ofera rezultate covingatoare. Tribunalele nationale stabilesc frecvent sentintele doar pe baza condamnarilor anterioare din registrul national, fara a avea cunostinta despre alte condamnari din alte state membre. Mai exact, aceste informatii nu circula corect”.
Sursa: ComputerWeekly ( www.computerweekly.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *