Blackboard lanseaza o platforma software deschisa pentru studenti

Compania Blackboard Inc. a anuntat o actualizare semnificativa pentru produsul Blackboard Learn (cunoscut pana acum ca Blackboard Academic Suite) ce reprezinta un efort semnificativ de a dezvolta o platforma de instruire de ultima generatie.

 

Versiunea 9.0 a platformei Blackboard Learn introduce o gama larga de capabilitati ce adreseaza aceste provocari, de la instrumente de social learning, la inovatii Web 2.0 si integreaza componente ce permit institutiilor sa realizeze o evaluare completa a indivizilor, grupurilor, programelor si scolilor.

 

Noua versiune sporeste semnificativ deschiderea si flexibilitatea platformei Blackboard, si permite institutiilor sa profite de capabilitatile incluse sau sa o utilizeze ca o fundatie deschisa pentru tehnologii complementare de care au nevoie pentru a sustine abordarea proprie asupra instrurii.

 

Versiunea 9.0 permite integrarea cu sisteme open source – precum Sakai si Moodle – si accesarea acestora din cadrul platformei Blackboard cu un singur login. Integrarea pentru Sakai si Moodle a fost dezvoltata in parteneriat cu Syracuse University si Iowa State University.

 

Blackboard Inc. este unul dintre cei mai importanti furnizori de aplicatii software de tip enterprise si de servicii pentru educatie. Fondata in anul 1997, Blackboard permite inovatiile educationale oriunde, prin conectarea oamenilor si tehnologiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *