BenQ conduce vanzarile pe piata proiectoarelor in Europa Centrala si de Est

 

Compania BenQ a realizat vanzari bune in Europa Centrala si de Est (CEE) pe segmentul proiectoarelor, fiind lider al acestei piete cu o cota de 19,9% la sfarsitul trimestrului al treilea din 2008, conform datelor oferite de compania de cercetare Futuresource.

In Romania, compania are o cota de piata de 35% pe segmentul proiectoarelor, iar in Cehia a recuperat in 2008 pozitia de lider, cu o cota de piata de 27,64%.

Cu un procent de 40,68% din piata, BenQ a recastigat pozitia de lider de piata in Slovacia.

Din punct de vedere al vanzarilor, se observa o crestere puternica a ponderii proiectoarelor cu rezolutie WXGA, in timp ce proiectoarele SVGA au inregistrat o descrestere semnificativa de 50% din punct de vedere al cererii, comparativ cu al doilea trimestru 2008. Modelele cu rezolutie HD Ready 720p au inregistrat de asemenea vanzari importante, iar BenQ intentioneaza ca pe viitor sa se concentreze pe proiectoarele cu rezolutie Full HD 1080p pentru a continua cresterea cotei de piata pe acest segment de produse. De asemenea, gratie modelelor MP 512ST si MP 522ST, BenQ a inregistrat rezultate foarte bune pe segmentul proiectoarelor cu tehnologie de proiectie pe distante scurte, in special pe pietele din Republica Ceha, Romania si Bulgaria.

„Suntem foarte multumiti de rezultatele foarte bune inregistrate in vanzarile de proiectoare in trimestrul al treilea din 2008”, a declarat Mike Borze, Managing Director al BenQ Central and Eastern Europe. „Desi evolutia pietei a generat mai multe provocari ca de obicei, am continuat sa ne extindem seria de produse prin introducerea de noi tehnologii si modele pentru diferite tipuri de utilizare”, a adaugat Mike Borze.

Corporatia BenQ, unul dintre principalii furnizorii de produse digitale, este o companie cu multiple dezvoltari in comunicatiile mobile, tehnologia de afisare a imaginii si tehnologiile de convergenta digitala si de retea. BenQ ofera produse ce beneficiaza de design inovator, usurinta in utilizare si tehnologii integrate in platforme care promit sa implineasca motto-ul BenQ de “Bringing Enjoyment and Quality to Life,” incluzand proiectoare digitale, monitoare si televizoare LCD, camere digitale, telefoane mobile, notebook-uri, dispozitive de stocare, media si periferice (mausuri si tastaturi). Veniturile din 2007 ale corporatiei BenQ au depasit 1.83 miliarde USD (venituri consolidate ale diviziilor de productie si de business pentru produsele marca proprie).

 

 

Sursa: www.benQ.ro

Autor: George Calinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *