AROBS Transilvania Software in topul companiilor de tehnologie din Europa

 

Dezvoltarea rapida din ultimii cinci ani a plasat AROBS Transilvania Software pe locul 49 in topul primelor 500 de companii de tehnologie din Europa, Orientul Mijlociu si Africa – Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2008, un top al companiilor cu cel mai accelerat ritm de crestere a cifrei de afaceri.

Prezent la Londra cu ocazia decernarii premiilor Deloitte, D-l Oprean Voicu- director general si actionar principal al companiei, a declarat: “Obtinerea unei cresteri de 2722% a cifrei de afaceri in ultimii 5 ani reprezinta o realizarea exceptionala datorata in primul rând echipei AROBS dar si domeniului deosebit de dinamic in care activeaza compania: dezvoltarea de solutii software proprii si distributia lor la nivel national: localizarea si monitorizarea flotelor auto, solutii de automatizare a vinzarilor pe segmentul FMCG, CRM dar si distributia de sisteme de navigatie.”

“AROBS este un exemplu de excelenta antreprenoriala intr-o industrie extrem de competitiva si merita toata consideratia pentru acest succes, mai ales ca firma s-a finantat exclusiv prin resurse proprii in toata aceasta perioada” a declarat Karel Bakkes, responsabil cu derularea programului Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2008.

Lansarea acestui top a avut loc in cadrul unui eveniment organizat la Londra in data de 25 noiembrie 2008, eveniment la care au participat majoritatea reprezentantilor celor 500 de companii nominalizate.

“Din discutiile cu reprezentantii celorlalte companii nominalizate, am constatat cât de mult conteaza accesul usor la finantari de care se bucura tarile din vestul Europei si in special tarile membre UE si impactul acestor finantari asupra dezvoltarii companiilor. O dovada in acest sens este numarul mare de firme din tarile respective, prezente in editia din acest an a topului: Franta – 75 , UK- 69, Olanda- 58, Suedia- 51, Norvegia- 49, Israel- 37 , Germania- 33.

Faptul ca, pentru prima data in istoria acestui top sunt prezente si 2 firme din Romania, ne face sa fim increzatori si sa ne mobilizam pentru mentinerea sau chiar depasirea acestui ritm de crestere pentru anii urmatori”, a mai declarat d-nul Voicu Oprean.

Proiectul derulat de Deloitte (www.fast500europe.com/) are ca si scop recunoasterea companiilor din domeniul tehnologiei care inregistreaza cresteri rapide in acest domeniu de activitate. Obiectivitatea acestui top reiese din indicatorii si criteriile pe care o companie trebuie sa ii indeplineasca cumulativ pentru a putea participa la preselectie: sa activeze de cel putin 5 ani in domeniul tehnologiei IT; veniturile anuale de baza luate in calcul sa fie de cel putin 50.000 EUR; compania sa fie inregistrata in una din tarile din Europa, Orientul Mijlociu sau Africa; sa fie detinatoare de proprietate intelectuala (nu reselleri); sa aiba o structura de actionariat care exclude subsidiare detinute majoritar de entititi strategice straine, etc.

AROBS este o firma specializata in dezvoltarea de solutii software de nisa in domeniul GPS. Solutia de localizare flote auto – TrackGPS – este una dintre cele mai performante si prezente solutii de localizare GPS din România, aproximativ 300 de firme si circa 4.000 de masini folosind aceasta solutie (www.trackgps.ro ). Totodata, solutiile de SFA si CRM pe terminale mobile completeaza baza de clienti, peste 150 de firme din România folosind aceste solutii de eficientizare a vânzarilor.

In anul 2008, AROBS a lansat in calitate de distribuitor national de sisteme de navigatie prin GPS, propriul brand de sisteme de navigatie, SMAILO (www.smailo.ro).

 

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *