Android se pregateste sa inlocuiasca Windows

Acer Android NetbookGoogle Android, celebrul sistem de operare dezvoltat initial pentru platformele mobile, a rulat foarte bine pe mini-laptopurile prezentate la targul de electronice Computex Taipei 2009 si datorita sustinerii companiei mama, Google, s-ar putea sa ajunga sa faca concurenta lui Microsoft, sunt de parere analistii Gartner.

Producatorii de PC-uri considera ca Android nu este inca pregatit pentru netbookuri si dispozitive similare, dar va ajunge inevitabil acolo. Sistemul mobil de operare a fost dezvoltat pentru smartphoneuri, dar un numar de initiative au adus Android pe dispozitive precum mini-laptopuri, netbook-uri si smartbook-uri.

Netbook-urile si smartbook-urile sunt dispozitive asemanatoare cu ecrane de 10 inci si tastaturi reduse, dar difera fata de netbook-uri prin faptul ca sunt construite pentru a functiona cu procesoare produse de Arm Holding, fata de cipuri precum Intel Atom.

Microsoft a declarat ca nu va porta Windows 7 pe ARM si nu va modifica Windows Mobile sa functioneze pe smartbookuri datorita faptului ca dispozitivele nu sunt testate pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *