ANC anunta scaderea tarifelor la telefonie

 

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) a anuntat ca tarifele vor scadea cu minim 30 la suta in urmatorii trei ani.

„In urma finalizarii unei noi analize de piata, ANC propune impunerea obligatiei de orientare pe costuri in sarcina tuturor celor cinci operatori de telefonie mobila, respectiv reducerea tarifelor de interconectare ale Cosmote, Telemobil si RCS&RDS, permitandu-le acestora o panta de ajustare graduala, astfel incat sa nu le fie afectate planurile de afaceri”, a declarat presedintele ANC Liviu Nistoran.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2009 Orange si Vodafone vor fi obligati sa reduca tariful la interconectare intre retele de la 6,4 la 5,03 eurocenti pe minut. Tarifele vor scadea si la ceilalti operatori de telefonie. Astfel de la 1 februarie 2009 Cosmote, Zapp si RDS vor scadea si ei tarifele de interconectare de la 8,2, la 6,4 eurocenti pe minut, in cazul Cosmote si Zapp si de la 7,43 la 7,21 in cazul RDS.

In trei ani toate tarifele de telefonie vor scadea cu 30%, a anuntat joi ANC.

„ Aceste masuri aduc un echilibru in piata telecom din Romania prin micsorarea barierei reprezentate de tariful de interconectare. Vor scadea in special tarifele in afara retelei.”, a mai adaugat presedintele ANC.

 

 

Sursa: ANRCTI 

Autor: Mihaela Radulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *