Amenintarile online au provocat pagube in valoare de 8,5 miliarde de dolari

 

Consumatorii au pierdut 8,5 miliarde de dolari in ultimii doi ani, din cauza atacurilor cu virusi, spyware si phishing. Companiile de calculatoare au auvut si ele de castigat, inlocuind peste 2 milioane de calculatoare care au cazut prada infectiilor cu malware.

 

Studiul a fost realizat de Consumer Reports National Center.

 

Consumer Reports mentioneaza si cauzele cele mai frecvente care duc la astfel de incidente. Pe locul intai se afla incapacitatea de a mentine updatata baza de date a programelor anti-virus. De asemenea, o cauza o mai reprezinta si deschiderea linkurilor din e-mailuri care duc catre institutii financiare, utilizarea unei singure parole pentru toate conturile bancare, presupunerea ca Mac este mai sigur decat Windows, click-ul pe add-urile care va spun ca aveti calculatorul infestat cu visrusi, si efectuarea de cuparaturi online fara sa va luati masuri suplimentare de precautie.

 

Studiul mai arata ca utilizatorii care au instalate sisteme de operare Microsoft Windows Vista au raportat mult mai putine infectii spyware decat ulilizatorii de XP.

 

Sursa: Soft.ro

Autor:Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *