Adobe remediaza vulnerabilitatile din Reader

Adobe-Reader-Soft.roAdobe Systems a aratat ca nu are timp de stat si lucreaza intensiv pentru a lansa patch-uri la ulimele vulnerabilitati descoperite in Acrobat si Reader. Acestia au dat ca termen de rezolvare sfarsitul saptamanii viitoare.

“Ne aflam in procesul de remediere a problemelor si ne asteptam sa lansam update-uri pentru toate platformele si versiunile relevante de Acrobat si Reader pana pe 12 mai,” a scris David Lenoe, un manager al programului de securitate, pe blogul Adobe.

Recentul update va repara problemele din versiunile 7.x, 8.x si 9.x pentru Reader si Acrobat pe Windows, versiunile 8.x si 9.x ale Reader si Acrobat pentru Macintosh si versiunile 8.x si 9.x ale Reader pentru Unix si va repara bugul care se refera la implementarea JavaScript din Reader si Acrobat.

Acesta vulnerabilitate face posibila crearea unui fisier PDF malitios care ar permite executarea de cod arbitrar. Codul de atac a fost publicat saptamana trecuta pe siteul SecurityFocus.

Compania recomanda utilizatorilor sa dezactiveze JavaScript. In meniul de preferinte, aflat in functia “Edit,” poate fi deselectat JavaScript, ceea ce ar opri un atac.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *