Adobe imbunatateste Flash

Adobe a anuntat un update al tehnologiei sale Flash, care va permite indexarea de catre motoarele de cautare a content-ului web realizat in Flash.

Problema lipsei de vizibilitate a continutului realizat in Flash in motoarele de cautare, care au probleme in a indexa un astfel de content, a fost motivul pentru acest upgrade.

Adobe vrea sa imbunatateasca acest lucru printr-o noua tehnologie Flash, care va permite indexarea fisierelor SWF, impreuna cu o versiune de Flash Player optimizata pentru cautare. Astfel, cand un robot de cautare va ajunge la un fisier SWF, acest Flash Player special va porni si va naviga prin fiecare stare a fisierului, extragand continutul acestuia si permitand astfel indexarea acestuia in motorul de cautare.

Tehnologia este inca limitata, putand cauta doar in textele si linkurile incluse in fisierele Flash. Partea de grafica si video, inclusiv fisierele FLV (formatul clipurilor de pe YouTube), nu vor putea fi indexate. De asemenea, nu va posibil ca cineva sa pastreze un link direct catre continutul fisierului Flash. Chiar daca acesta va apare ca un link in motorul de cautare, linkul va duce utilizatorul la inceputul Flash-ului, acesta trebuind sa navigheze pana la continutul cautat.

Tehnologia de la Adobe este binevenita, atat pentru dezvoltatorii de site-uri, care nu vor mai fi fortati sa aleaga intre Flash si posibilitatea de cautare in site, cat si utilizatorilor, care vor avea acces la mai multa informatie in urma cautarilor.

Google va fi primul motor de cautare care va implementa noua tehnologie, urmat de Yahoo.

Sursa: Information Week

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *