Academia de Vara Forum IT 2008 – educatie pentru elevi, formare pentru profesori

A patra editie a Academiei de Vara Forum IT, eveniment aflat traditional sub auspiciile Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO si organizat cu sprijinul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, al Autoritatii Nationale pentru Tineret si al Primariei municipiului Braila isi va deschide portile in mai putin de o saptamana, in 26 august, ora 16:00, in orasul dunarean.

A patra editie a Academiei de Vara Forum IT, eveniment aflat traditional sub auspiciile Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO si organizat cu sprijinul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, al Autoritatii Nationale pentru Tineret si al Primariei municipiului Braila isi va deschide portile in mai putin de o saptamana, in 26 august, ora 16:00, in orasul dunarean. La deschiderea oficiala, gazduita de Teatrul „Maria Filotti”, au fost invitati Dl. Constantin CIUPAGEA, Consilier de Stat – Cabinetul Primului Ministru al Romaniei, Dl. Constantin TEODORESCU, Secretar de Stat, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dl. Varujan PAMBUCCIAN, Presedinte, Comisia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor, Camera Deputatilor, Dl. Eugen PREOTU, Consilier, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, Dl. Sergiu NISTOR, Secretar General, Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, Dl. Peter KOVACS, Presedinte, Autoritatea Nationala pentru Tineret, Dl. Liviu DAN, Director, Autoritatea Nationala pentru Tineret, Dl. Aurel Gabriel SIMIONESCU, Primar, Municipiul Braila, Dna. Doina CIOCAN, Viceprimar, Municipiul Braila, Dna. Sanda FOAMETE, Microsoft, Senior Manager pe Probleme Educationale, Dl. Claudiu STOICA, Agentia Nationala Antidrog, Dl. Alexandru MIRONOV, Secretar General, Societatea Nationala Spiru Haret.

Aflata in al treilea an de existenta, Asociatia Forum IT continua traditia taberei lansate in 2005 si ridica inca o data stacheta. Pe langa activitatile deja obisnuite – prezentari, conferinte, ateliere de jurnalistica, concursuri hardware si software, dezbateri interactive si sesiuni de schimb de experienta, sub sloganul „IT Based Education vs. Cyber Threats” Academia de Vara Forum IT 2008 introduce in program un sub-eveniment, numit „Design & Discovery Workshop” – un modul educational de formare de formatori, destinat cadrelor didactice de liceu si gimnaziu. Acest modul, organizat in colaborare cu Intel Corporation, va fi sustinut de traineri din Irlanda si are ca scop selectia a doua sau trei echipe de elevi pentru participarea la Targul International Intel de Stiinta si Inginerie din 2009, in S.U.A (Intel International Science and Engineering Fair).

Primaria municipiului Braila a contribuit semnificativ la organizarea spatiilor Academiei de Vara Forum IT 2008, ofera participantilor o excursie pe Dunare si pentru tinerii domiciliati in judetul Braila asigura intrarea gratuita la lucrarile academiei. La eveniment au acces si cadrele didactice, fara limitarea de varsta specificata in ghidul de participare – 14-29 de ani.

Aportul special oferit de Microsoft si Intel in acest an a facilitat accesul participantilor la eveniment, cele doua companii fiind prezente la academie pe 27, respectiv 28 august. ASUS promite o zi de neuitat fanilor hardware, prin prezentari, activitati si concursuri pe durata zilei de 29 august.

Romtelecom va asigura conectivitatea la internet, la Teatrul „Maria Filotti”, pentru transmisia in direct a activitatilor Academiei de Vara Forum IT si la Grupul Scolar „Edmond Nicolau” – spatiul de cazare al participantilor, de unde acestia vor putea tine legatura cu familiile si prietenii care nu au reusit sa ni se alature in acest an. Cu ajutorul iNES, care a fost alaturi de echipa Forum IT inca de la nasterea acesteia, TechReady.TV va asigura continutul video al prezentarilor academiei, care vor fi transmise prin internet cu solutia software Star Media Center, dezvoltata de Fightersoft Multimedia.

Participantii pasionati de retele de calculatoare care doresc sa isi aprofundeze cunostintele in domeniu si sa obtina o diploma vor avea ocazia sa concureze pentru cursuri oferite de Academia CISCO CREDIS.

Sponsorii evenimentului sunt Microsoft, Intel, ASUS, Romtelecom, Fightersoft Multimedia, iNES, Academia CISCO CREDIS, Maguay, NVidia, Romdur Gravura si ChoiceIT, carora li s-au alaturat partenerii Smart Point, asociatiile ARIES, SciFi Team, Arena Cyber League si ROclockers. Partenerii media asigura publicarea informatiilor legate de eveniment in presa scrisa si cea online: Computer Bild, PC World, PC Magazine, Agora NEWS, Computer World, Network World, ArenaIT si Softpedia. Asta nu inseamna ca profesionistii cuvantului, incluzand radio-ul si televiziunea nu sunt asteptati la Academia de Vara Forum IT cu bratele deschise.

Asociatia FORUM IT este persoana juridica romana de drept privat, autonoma, neguvernamentala, apolitica, constituita in scopul de a organiza, conduce si controla activitati de promovare a valorilor societatii cunoasterii, a accesului tinerilor la tehnologiile informatice si comunicatii.

A fost infiintata in luna aprilie 2006, pentru a putea derula in nume propriu evenimentele de tip Tabara Forum IT si a consolida si extinde parteneriatele cu alte institutii si organizatii similare, din tara si din strainatate.

Sursa: Soft.ro

Autor: Maiorescu Titu