30 de studenti au absolvit Orange Education Program

 

Orange Romania a organizat vineri festivitatea de absolvire a celei de-a doua promotii de absolventi ai Orange Education Program, un proiect desfasurat in colaborare cu Universitatea Politehnica din Bucuresti.

La evenimentul in cadrul caruia au fost decernate diplome celor 30 de studenti bursieri de anul acesta au participat prof. univ. dr. ing. Teodor Petrescu, decanul Facultatii de Electronica Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei si Thierry Souche, Chief Technology Officer Orange.

Pe parcursul anului universitar 2007-2008 absolventii programului au beneficiat de burse in valoare de 200 EUR lunar si au participat la 76 de ore de curs, tinute de 30 de specialisti Orange.

Cursurile s-au desfasurat in Centrul de Training Orange din cadrul facultatii si au inclus in total 28 de discipline de specialitate. In plus, pentru a avea o privire cat mai realista asupra modului de lucru intr-o companie de telecomunicatii, studentii au asistat la cursuri despre „Principalele procese in departamentul tehnic”, „Managementul Proiectelor”, „Buget si Logistica”, „Servicii si Marketing” si „Resurse Umane”.

Anual studentii in anii terminali care au parcurs programul se pot angaja in departamentul Tehnic al Orange si pot lucra part-time pana la terminarea studiilor. Mai mult, pe parcursul vacantei de vara acestia sunt indrumatori pentru colegii lor din anii inferiori care efectueaza stagii de practica in companie. Dupa incheierea programului de bursa studentii au posibilitatea sa isi realizeze lucrarea de diploma pe unul dintre proiectele tehnice Orange si sa beneficieze de sprijinul unui expert sau al unui manager.

„Participarea la programul de burse Orange mi-a oferit prilejul unic de a intra in contact direct cu o companie din domeniul telecom si de a discuta cu inginerii Orange din a caror experienta si know-how am invatat multe lucruri utile. Ceea ce m-a motivat si mai mult a fost faptul ca performantele mele academice au fost recunoscute, recompensate si ca Orange mi-a acordat increderea ca pot dezvolta o cariera sub semnul excelentei”, a declarat Andrei Stefan Nedelcu, absolvent al Orange Education Program.

Colaborarea cu Universitatea Politehnica din Bucuresti a inceput acum 11 ani, iar in anul 2006 s-a lansat proiectul Orange Education Program. Investitia totala se ridica la valoarea de 500.000 EUR si cuprinde burse, dotarea Centrului de Training si achizitionarea de echipamente tehnice. Orange Education Program este un proiect pe termen lung, care se va extinde atat prin forma de invatamant abordata – cursuri de licenta, master, dar si prin colaborarea cu alte universitati tehnice din tara.

„Putem spune ca parteneriatul dintre Universitatea Politehnica din Bucuresti si Orange este un model prin care companiile private, institutiile de invatamant si viitorii profesionisti pot colabora cu succes”, a declarat prof. univ. dr. ing. Teodor Petrescu, decanul Facultatii de Electronica Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Universitatea Politehnica din Bucuresti.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Mihail Poenaru

Un comentariu la „30 de studenti au absolvit Orange Education Program

  1. radu sima

    bravo lor. uite ceva frumos facut de o firma corporalista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *