Popularitatea Vista accelereaza adoptarea Windows 7

Vista-W7-Soft.roCu toate ca nu se bucura de o reputatie buna, Windows Vista, potrivit unui executiv al Microsoft, este mai popular in randul companiilor decat era Windows XP, la aceeasi distanta in timp fata de momentul lansarii.

„Adoptarea si implementarea Windows Vista a depasit putin nivelul la care ne-am situat in cazul XP”, a declarat Tami Reller, corporate vice-president si CFO pentru Microsoft Windows Business. „Avem de asemenea un numar mare de companii care sunt la mijlocul ciclului, lucreaza enorm in ceea ce priveste testarea, planificarea si trainingul, pregatindu-se pentru Vista. Aceste lucru va afecta cu siguranta abordarea lor de viitor pentru Vista si/sau Windows 7. „Cu siguranta, adoptarea Windows 7 va fi accelerata de acest lucru”.

Si profiturile recente ale Microsoft spun acelasi lucru, cu toate ca au scazut, ele raman uriase. In cel mai recent al treilea trimestru, venitul operational pentru divizia client Windows a fost 2,5 miliarde dolari, in scadere cu 19% fata de anul precedent.

Reller a raspuns cu precautie intrebat fiind daca Windows 7 va inspira multe companii sa isi schimbe sau upgradeze PC-urile. „Exista in mod clar un anumit nivel al factorului motivational, insa dintr-un punct de vedere al planificarii financiare, nu ne bazam pe un grad ridicat al invetitiilor in acest sens”, a declarat ea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *