Google pariaza pe noul concept web HTML5

Web-html5-Soft.roGoogle declara ca exista aproape un miliard de persoane care utilizeaza browsere cu sursa in tehnologia open source, care si-a incincit puterea de procesare in mai putin de un an.

Noua functionalitate in specificatia HTML 5, care include o stocare locala imbunatatita si procesare background, genereaza de asemenea aplicatii web puternice.

„Pariati pe web”, le-a spus Vic Gundotra, vice-presedinte de dezvoltare produse in cadrul Google, participantilor in prima zi a conferintei.

„Rata sa de inovatie s-a accelerat dramatic in ultimele 12 luni, ducand la aparitia unei noi platforme web care este mult mai capabila si mai sofisticata decat in urma cu un an”, a spus acesta.

Google se foloseste de conferinta I/O 2009, la care participa in jur de 3.000 de dezvoltatori, pentru a anunta noi produse si initiative care promoveaza devoltarea de aplicatii pe web.

Printre altelem, Google a lansat faza a doua a Android Developer Challenge, competitie care premiaza dezvoltatorii pentru construirea de aplicatii pentru platforma mobila Android.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *