Care sunt greselile pe care sa le evitati in Webdesign

WebdesignPentru cei care doresc sa realizeze un site web si nu vor sa inceapa cu stangul, ne-am gandit sa le venim in ajutor si sa oferim o serie de sfaturi utile care sa ajute sa nu se repete greseli uzuale in etapele de dezvoltare webdesign.

In primul rand sa incepem cu fonturile. Trebuie sa aveti grija sa folositi cu grija clasele de fonturi de tip Sans si Serif. Nu folositi fonturi exotice, din cauza ca acestea pot sa nu fie instalate in calculatorele celor care va viziteaza site-ul si pot aparea erori in citirea textelor si tocmai asta vreti sa nu se intample. Clasa de fonturi Sans include fonturi precum Arial, Verdana, Helvetica. Este foarte usor de citit in medii electronice. La randul ei, clasa de fonturi Serif include fonturi precum Times sau Bodoni. Este folosit in special pentru print, insa nu este recomandata in mediile electronice.

Designul unei pagini web poate sa fie diferit de la un site la altul, in functie de target, de continut, de modul de dezvoltare si in primul rand de imaginatia designerului.

Intr-un stil de design unele puncte raman fixe intr-un lay-out bine facut.

Alegerea corecta a unei marimi de font si a unui font este esentiala. Acest lucru ofera identitate site-ului, marimea si fontul folosit ajuta sau impiedica citirea si intelegerea mesajului existent pe pagina.

In Web design se folosesc fonturi din clasa “sans”, precum Arial si Verdana.

Verdana, a fost un font realizat de designerul de fonturi Matthew Carter, este cel mai apreciat pentru citirea on-line, datorita claritatii si marimii sale potrivite.

Cele mai multe dintr site-uri folosesc tabele intr-un fel sau altul. Daca site-ul pe care il realizati foloseste tabele iar aceste tabele au o culoare de background, este foarte bine ca aceste tabele sa aiba si cellpadding, altfel textul ar ramane ‘lipit’ de marginile tabelului.

La realizarea unui site trebuie sa luati in considerare si rezolutiile de 800×600. Cu toate ca majoritatea celor care navigheaza pe internet folosesc rezolutii de 1024×768 si peste, exista inca un numar semnificativ de persoane care folosesc rezolutii de 800×600 sau chiar 640×480.

Daca numarul celor care folosesc rezolutii de 640×480 este relativ nesemnificativ, este nevoie de o atentie deosebita celor care folosesc o rezolutie de 800×600.

Nu folositi Pop-up-ul. Ferestrele pop-up sunt o modalitate buna de a enerva vizitatorul si a-l forta sa execute o actiune, care de obicei este de a inchide fereastra. Daca nu sunt neaparat necesare, nu folositi aceste tipuri de ferestre, pentru ca riscati sa pierdeti trafic.

Speram ca v-au fost de ajutor aceste puncte de reper si promitem ca o sa revenim cu alte articole interesante despre web design.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *