AllEnergy Software, o noua versiune disponibila

Succesul de care s-a bucurat prima versiune a aplicatiei AllEnergy Software i-a determinat pe producatorii acesteia, IPCT Instalatii si dezvoltatorul de software Algorithm+, sa completeze si sa perfectioneze aplicatia. Atenti la sugestiile si opiniile exprimate de utilizatorii versiunii anterioare, producatorii au creat AllEnergy Software v2.0.

Deoarece unele imbunatatiri la noua versiune au fost efectuate ca urmare a reactiilor celor ce utilizeaza deja prima versiune a aplicatiei, producatorii au considerat firesc ca acestia sa fie beneficiarii primei prezentari publice a AllEnergy Software v2.0. La prezentarea care a avut loc in data de 17 februarie 2009 la sediul IPCT Instalatii Bucuresti au participat peste 60 de auditori energetici autorizati, cadre didactice de la institute de invatamânt superior de profil, ingineri si arhitecti din toata tara.

Cea mai importanta observatie pe care au facut-o cei care utilizeaza deja AllEnergy Software a fost cea referitoare la reducerea timpului de lucru la un proiect cu 50% atunci când a fost utilizata versiunea 1.0, estimându-se o reducere de peste 60% a acestui timp la utilizarea AllEnergy Software v2.0.

Iata ce aduce in plus AllEnergy Software v2.0:

1. Calculul rezistentelor termice ale elementelor de constructie ale anvelopei cladirii;

2. Generarea Anexei la Certificatul Energetic continând Informatii privind cladirea certificata conform metodologiei de calcul al performantei energetice a cladirii MC 001/3/2006;

3. Generarea/Listarea unor rapoarte de sinteza, cu rezultate intermediare si finale, care pot fi introduse direct in raportul auditorului energetic;

Pe lânga modulele deja existente la versiunea 1.1:

1. Consumul anual de caldura pentru incalzire,

2. Consumul anual de caldura pentru prepararea apei calde de consum,

3. Consumul anual de energie electrica pentru iluminat,

4. Consumul anual de energie/frig pentru climatizare,

5. Consumul anual specific de energie pentru ventilare mecanica,

6. Indice de emisii echivalent CO2,

7. Penalizari acordate cladirii certificate,

8. Generarea formularului “Certificat de Performanta Energetica a Cladirii”.

Aceasta aplicatie a fost realizata in baza Legii nr. 372/2005 si a Directivei europene 2002/91/CE prin care se urmareste cresterea performantei energetice a cladirilor, tinându-se cont de conditiile climatice exterioare si de amplasament, de cerintele de confort interior si de eficienta energetica si economica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *