Adoptati cloud computing-ul si nu pierdeti controlul IT

Conform unei analize recente a firmei de consultanta Forrester Research, directorii IT ai marilor organizatii trebuie sa adopte cloud computing sau risca sa piarda controlul asupra unor zone cheie ale infrastructurii computing.

Analistul pricipal James Staten a avertizat directorii IT ca daca ignora cloud computing-ul sau incearca sa interzica utilizarea sa, dezvoltatorii din unitatile business vor ocoli pur si simplu departamentul IT.

El a avertizat ca unitatile business s-au indreptat deja catre cloud computing deoarece au descoperit ca IT-ul in-house nu este responsabil.

Forrester sugereaza utilizarea cloud-urilor publice pentru proiecte specifice, precum marketing si promotii la vanzari, computing high-performance si procesarea rezultatelor financiare finale.

Cloud-urile publice ar putea fi utilizate si pentru a permite companiilor sa testeze aplicatii pentru a vedea daca justifica investitia in hardware in-house.

Staten a mai avertizat ca organizatiile ar putea avea nevoie sa dezvolte cod personalizat pentru platforme cloud precum Microsoft Azure.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *